Siirry sisältöön

Saavutettavuusseloste

Luonnontila-verkkopalvelun saavutettavuusseloste

Tämä saavutettavuusseloste koskee www.luonnontila.fi-sivustoa. Sivusto täyttää Verkkosisällön saavutettavuusohjeiden (WCAG 2.1) tasojen A ja AA vaatimukset osittain.

Suomen ympäristökeskus (Syke) pyrkii takaamaan verkkosivustonsa saavutettavuuden lain digitaalisten palvelujen tarjoamisesta(siirryt toiseen palveluun) (306/2019) mukaisesti.

Seloste on laadittu 20.10.2023.

Verkkopalvelun saavutettavuuden tila

Sivustomme täyttää Verkkosisällön saavutettavuusohjeiden (WCAG 2.1) tasojen A ja AA vaatimukset osittain.

Vaatimusten noudattamatta jättämiset ja vaatimuksiin sovellettavat poikkeukset mainitaan jäljempänä.

Sivustomme ei-saavutettava sisältö

Sivustomme saavutettavuusongelmat koskevat lakia digitaalisten palvelujen tarjoamisesta 306/2019 ja liittyvät sivustolla oleviin kuvaajiin.

Lain 306/2019 noudattamatta jättäminen

Sivustomme saavutettavuudessa on joitain ongelmia. Kriittisimmät saavutettavuusongelmat pyritään korjaamaan mahdollisimman pian.

Seuraavassa on kuvaus tunnetuista ongelmista. Jos huomaat palvelussa ongelman, joka ei ole luettelossa, ota meihin yhteyttä.

Ongelman perässä on mainittu saavutettavuusohjeiston kriteeri, johon ongelma liittyy.

Kuvaajat

Sivustolla on erilaisia kuvaajia, joista joihinkin ei pääse ruudunlukijalla eikä näppäimistöllä. (WCAG 1.3.2, 2.1.1).

Kuvaajiin ei ole liitetty varsinaisia tekstivastineita, mutta sivuilla olevat tekstisisällöt pyrkivät kuvaamaan kuvaajien keskeisimmän informaation. HighCharts-kirjastolla tehdyt kuvaajat sivuston lukuisilla indikaattorisivuilla toimivat näppäimistö- sekä ruudunlukijakäytössä, vaikkakin osa ruudunlukijalla luettavista teksteistä on englanniksi.

Luonnontilan kokonaiskuva -sivulla oleva kokonaistilannetta havainnolistavasta interaktiivisesta kuvaajasta ei saa kaikkea tietoa näppäimistöllä tai ruudunlukijalla. 

Tämän saavutettavuusselosteen laatiminen

Tämä seloste on laadittu 20.10.2023. Olemme arvioineet palvelun saavutettavuuden itse ja yhdessä järjestelmätoimittajan kanssa.

Palaute ja yhteystiedot

Huomasitko saavutettavuuspuutteen digipalvelussamme? Kerro se meille ja teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi. Ota sähköpostilla yhteyttä Luonnontilan verkkopäätoimittaja Aapo Kahilaiseen (etunimi.sukunimi@syke.fi).

Luonnontila-verkkopalvelun saavutettavuudesta ja palautteiden käsittelystä vastaa Suomen ympäristökeskus (Syke).

Lain mukaisena valvontaviranomaisena toimii Etelä-Suomen aluehallintovirasto, joka valvoo säädettyjen velvollisuuksien ja vaatimusten noudattamista.

Täytäntöönpanomenettely

Jos huomaat sivustollamme saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille. Vastauksessamme voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit antaa palautetta Etelä-Suomen aluehallintovirastoon.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
Sähköposti: saavutettavuus@avi.fi
Puhelinnumero (vaihde) 0295 016 000

Teemme jatkuvasti työtä saavutettavuuden parantamiseksi

Olemme sitoutuneet digipalveluiden saavutettavuuden parantamiseen ja korjaamme havaitut saavutettavuuspuutteet mahdollisimman pian.

Julkaisija

Suomen ympäristökeskus (Syke)